Gevinster av alle slag

Her på Jackpot6000spill omtaler vi progressive jackpoter og hva som gjør at disse blir så store over tid. De største, slik som på automaten Mega Fortune, har skapt mange millionærer og nivåene på jackpottene ser ut til og ingen ende ta. Men sjansen for å vinne disse er relativt liten, og selv om du aldri skal gi opp håpet om at du kan bli den neste storvinneren, så er det de andre gevinstene det er mest nærliggende å sikte seg inn på. I denne artikkelen ser vi derfor litt nærmere på de andre gevinstmulighetene som du finner på nettet.

Pengeutbetaling

De aller fleste automater, enten de har jackpot eller ikke, har et utbetalingssystem hvor spillerne får gevinster for kombinasjonene som oppnås på hjulene. Beløpene er mye lavere enn det som ligger i en jackpot og varierer i takt med hvor stor innsats det spilles med, som igjen er regulert av antall gevinstlinjer, myntverdi og nivå man spiller på. Beløpene kan spillerne som oftest be om å få utbetalt umiddelbart etter at de er vunnet, men på mange automater har man også muligheten for å forsøke å øke gevinstene, ofte med såkalte «kvitt eller dobbelt» spill.

Bonuser

Mange spill, og spesielt spilleautomater har bonussystemer som gjør det mulig å øke gevinstene ytterligere. Det mest vanlige eksempelet er en kvitt eller dobbelt funksjon hvor du får muligheten til å doble gevinsten, samtidig som risikoen for å tape gevinsten alltid vil være tilstede. Wilds, scattere og gratis spinns er også typiske bonuser i automatene, og vi kommer heller ikke utenom å nevne bonusspillene, som du spesielt finner i videoautomatene hvor du ofte spiller et spill i spillet med mulighet for å vinne store penger.

Ikke-progressive jackpoter

I motsetning til progressive jackpoter har de ikke-progressive jackpotene et fast beløp som ikke endrer seg. Mens en progressiv jackpot vil nullstille seg, eller starte på et visst nivå når den er vunnet, så vil de ikke-progressive ligge på samme nivå hele tiden. Det vil si at når noen vinner jackpoten så er det fortsatt det samme beløpet som ligger her, klar til å bli vunnet av en ny spiller. Dette er nok også en viktig forklaringsparameter i forhold til at beløpene i disse jackpotene ofte er lavere enn de progressive. Likevel vil du finne flere såkalte ikke-progressive jackpoter i million-klassen, og det er spesielt på skrapelodd du finner disse.